Leilas belgiska våfflor
12 st
2 ägg
125 g smör
2,5 dl mjölk 3 %
2 dl vatten
12 g färsk jäst
0,5 tsk salt
0,75 dl strösocker
2 msk vaniljsocker (står tsk i originalreceptet men jag vill ha mer vaniljsmak)
6,75 dl vetemjöl
Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
Smält smöret. Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke. Vänd försiktigt ner i smeten och låt vila i cirka 20 minuter.
Värm våffeljärnet. Pensla det med smält smör (jag körde utan smör) och grädda våfflorna i 3–5 minuter
Belgiska våfflor är bara så goda!
SvaraRaderaSuper snyggt!
SvaraRadera