söndag 16 oktober 2011

Kräftstjärtsröra

Förra helgen hade vi en riktigt trevlig gatufest/kräftskiva/knytkalas. Jag tog med mig en västerbottencheesecake och den här kräftstjärtsröran. Röran passar bra som förrätt (på en bit kavring el dyl), som en rätt på ett buffébord eller som tillbehör till en västerbottenostpaj.


Kräftstjärtsröra

400-500 g kräftstjärtar
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs

1 rödlök
1 purjolök
1 knippa dill
Salt och peppar

Rör ihop crème fraiche och majonnäs. Skala och finhacka rödlöken, strimla pujolöken fint, hacka dillen och blanda alltsammans. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka kräftstjärtarna och vänd ner dom i röran (om du använder sådana som ligger i lake - krama ur dom först annars blir röran väldigt vattnig). Tänk på att lägga undan några fina expemplar först för att ha som garnering tillsammans med dillvippor vid servering!


Västerbottencheesecake och kräftstjärtsröra

1 kommentar:

  1. Det här är första gången jag har hittat till din sida. Finns ju massor av kul här så jag ska fortsätta med att kika runt här.
    Är på jakt efter en god förrätt och fick se denna västebottencheesecake, det låter ju intressant, har du receptet till den här på bloggen?

    SvaraRadera