Kolacrisp
40-50 st
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
400 g mjölkchoklad
3-4 dl rice krispies
Variant
1/2 dl jordnötssmör i chokladen + jordnötssmör att smeta på kolan
Koka grädde, sirap och socker tills det är 122 grader (alt. gör kulprovet). Häll kolasmeten i en bakpappersklädd form, ca 20x25 cm. Låt kallna och stelna.
Skär kolan i mindre bitar (ca 8x6 = 48 bitar). Smält chokladen (hälften, gör detta i två omgångar) och rör ner rice krispes (hälften här med). Rulla kolorna i chokladen med hjälp av en gaffel och en sked. Lägg på en bakpappersklädd plåt för att stelna. Förvara i kyl men ta fram dom en stund innan de ska ätas. :-)
Så otroligt gott det låter!
SvaraRaderaDin godiskategori är en av mina stora inspirationskällor nu inför julen!
Wow, det låter fantastiskt gott och ser fint ut också! Måste prova <3
SvaraRaderade måste ja testa,ser ju sååå gott ut
SvaraRaderaville passa på och tipsa dig om 2tävlingar hos mig där man kan vinna flame boy brännare och marmorkavel,du är väl med
Simone
Åh så gott det ser ut! Ska genast prova :)
SvaraRadera