tisdag 11 oktober 2011

Kolacrisp (plus variant med jordnötssmör)

Kanske något att lägga på minnet framåt jul? En söt kola doppad i mjölkchoklad och rice krispies. Jag gjorde även en variant på denna med jordnötssmör där jag blandade ut chokladen med lite jordnötssmör plus smetade på ett tunt lager på kolan innan jag doppade den i chokladen.



Kolacrisp
40-50 st


2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker

400 g mjölkchoklad
3-4 dl rice krispies

Variant
1/2 dl jordnötssmör i chokladen + jordnötssmör att smeta på kolan

Koka grädde, sirap och socker tills det är 122 grader (alt. gör kulprovet). Häll kolasmeten i en bakpappersklädd form, ca 20x25 cm. Låt kallna och stelna.

Skär kolan i mindre bitar (ca 8x6 = 48 bitar). Smält chokladen (hälften, gör detta i två omgångar) och rör ner rice krispes (hälften här med). Rulla kolorna i chokladen med hjälp av en gaffel och en sked. Lägg på en bakpappersklädd plåt för att stelna. Förvara i kyl men ta fram dom en stund innan de ska ätas. :-)

4 kommentarer:

  1. Så otroligt gott det låter!
    Din godiskategori är en av mina stora inspirationskällor nu inför julen!

    SvaraRadera
  2. Wow, det låter fantastiskt gott och ser fint ut också! Måste prova <3

    SvaraRadera
  3. de måste ja testa,ser ju sååå gott ut
    ville passa på och tipsa dig om 2tävlingar hos mig där man kan vinna flame boy brännare och marmorkavel,du är väl med
    Simone

    SvaraRadera
  4. Åh så gott det ser ut! Ska genast prova :)

    SvaraRadera