fredag 27 augusti 2010

Rosendahls banankaka

Ett recept från Monica Ahlström från tiden då hon arbetade på Rosendahls trädgårdscafé. I ursprungsreceptet står det att man ska ta 2-3 bananer - jag tog två bananer men det blev på gränsen till för lite så nästa gång kommer jag använda tre bananer istället. Kakan innehåller både socker, mandelmassa och bananer (som alltihop är sött) - sedan stör man över 1 dl pärlsocker. Även här gjorde jag en ändring och tog 1/2 dl pärlsocker istället, det blir sött så det räcker i alla fall! ;-)



Rosendahls banankaka


3 bananer
5 ägg
3 dl socker
150 g mandelmassa
3,5 dl vetemjöl
1/2 dl pärlsocker
50 g kylskåpskallt smör

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Riv mandelmassan grovt och blanda den med mjölet, rör ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form (24 cm i diameter).

Skiva bananerna och tryck ner bitarna i kakan. Häll över pärlsockret och hyvla över det kylskåpskalla smöret.

Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. (Kan vara liite kladdig i mitten för att bli extra saftig och god)


1 kommentar:

  1. Mums ser riktigt gått ut. Har faktiskt provat 2 av dina recept och det var supergott. Tack för du delar med dig av alla recepten :)

    SvaraRadera