torsdag 26 augusti 2010

Kasslergryta med ädelost

Lättlagad kasslergryta med lök, champinjoner och ädelost. =)


Kasslergryta med ädelost

700 g kassler
1 gul lök
200 g champinjoner
3 dl vatten
1 msk kalvfond
3 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl (+ lite vatten)
150 g ädelost

Strimla kasslern, hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn kasslern lätt i en stekpanna och flytta sedan över den till en gryta. Häll på vattnet och låt det koka på svag värme. Stek löken mjuk i smör i stekpannan, rör ner i kasslergrytan. Stek till sist champinjonerna tills de har fått fin färg och det mesta av vätskan är borta, dra några tag med svartpeppar och flytta sedan över champinjonerna till grytan.

Häll på grädde och kalvfond. Rör ut mjölet och i lite vatten tills det är klumpfritt, häll i redningen i grytan under omrörning. Koka i 5 minuter. Smula ner ädelosten, koka någon minut till tills osten har smält.

Serveras med ris och sallad.

3 kommentarer:

  1. Kassler äter vi allt för sällan här hos oss, får nog ta och köpa lite snart ;-) Det ser gott ut!

    SvaraRadera
  2. gaaah guu vad gott det lät! Kurrar ordentligt i magen nu ;)

    Kan man inte få komma över och äta hos dig nån dag? ;)

    SvaraRadera
  3. Gjorde denna rätt för någon dag sedan :)
    Hur gott som helst. Men istället för att ta vanlig ädelost så köpte ja sån på tub, fungerade hur bra som helst. O eftersom jag har ett barn på 1år så tog ja bara halv den, ca 75g. Denna rätt ska ja definitivt göra fler ggr :)

    SvaraRadera