Kycklingwok med cashewnötter
400 g kycklingfilé
1 litet blomkålshuvud
1 röd lök
1 röd paprika
1 dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
3 tsk fisksås
2 msk ostronsås
1-2 msk röd currypasta
Olja
Salt & peppar
Skär kycklingen i bitar. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter, hacka rödlöken och strimla paprikan.
Värm olja i en wokpanna eller stor stekpanna. Häll i kyckling och blomkål, rör om då och då. Tillsätt lök, paprika och cashewnötter - woka i 2 minuter till. Krydda med salt och peppar. Rör ner fisksås, ostronsås och röd currypasta (mängd efter smak) och pressa i en klyfta vitlök.
Servera med jasminris, sweet chilisås och ev. färsk koriander och cashewnötter.
Woka blomkål och kyckling först, tillsätt paprika, lök och cashewnötter. |
Smaksätt med vitlök, fisksås, ostronsås och röd currypasta. |
Aaah gott! Älskar nötter i mat.
SvaraRadera