Knäckig äppelpaj
5-6 äpplen
1 msk kanel
2 msk socker
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl mjölk
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Skala och skär äpplen i tunna skivor. Blanda med kanel och socker i en bunke, häll sedan ut äppelskivorna i en pajform (ca 25 cm i diameter).
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, häll över smör, sirap och mjölk och rör om. Klicka ut smeten över äppelbitarna.
Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 20 min tills pajen har fått fin färg.
Knäckigt är gott :)
SvaraRaderaDet är ju nu man ska passa på att göra äppelpaj nu när det finns så mycket svenska äpple.
SvaraRaderaDen här verkar supergod!!
Denna ska jag göra ikväll!
SvaraRaderaHej! Detta recept lät supergott, därför bestämde jag och mina väninna att vi skulle göra denna knäckiga äppelpaj ikväll! Hoppas den smakar, tack för recepetet!!! KRAM
SvaraRadera