Morberg fick även stå för efterrätten i lördags! Men hur i hela världen han kan tycka att det här receptet är lämpligt till fyra personer förstår jag inte :-) Jag gjorde sex stoora portioner vilket lätt hade kunnat bli åtta (eller 10 om man serverar den med extra grädde ;-)). Eller rättare sagt - gäller det bara kvällsmys så är 6 portioner lagom, men till dessert efter en middag räcker receptet det till 8 portioner. Att jag toppade med grädde och hallon gjorde visserligen inte saken bättre, jag fick i mig ungefär hälften innan det tog tvärstopp. :D Förutom portionsstorleken är moussen riktigt fin! Luftig, men ändå med tydlig smak av choklad.
Morbergs chokladmousse
6-8 port
200 g mörk choklad (70%)
6 dl vispgrädde
3 äggulor (rumsvarma)
Vispa grädden fluffig (inte för hårt!). Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Blanda ner äggulorna i den smälta chokladsmeten.
Blanda sedan ner choklad och äggsmeten i grädden och rör om försiktigt. Fyll moussen i portionsformar och ställ in i kylen. Låt stå minst en timme innan servering.
Chokladmousse är så lent och gott!
SvaraRaderahej.. oj så gott det såg ut..gillar morberg..han "kastar" så ihop maten som sen ser så läcker ut..
SvaraRadera