Browniefudgecheesecake
Cheesecakesmet
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker
Browniesmet
2 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade valnötter
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade valnötter
Fudgeglasyr
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
Valnötter till garenering
Cheesecakesmet: Rör samman philadelphiaost, vaniljsocker och strösocker. Ställ åt sidan.
Browniesmet: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.
Häll hälften av smeten i en liten springform med en fastklämt bakpapper i botten (jag hade en form på 23 cm, det eller mindre går bra). Släta till ytan. Klicka ut och bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna (jag kunde knappt dra ut cheesecakesmeten nånting utan nöjde mig med större och mindre klickar i formen. Går kanske lättare att bre ut smeten i en mindre form...) Täck sedan med resterande browniesmet.
Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.
Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.
Allra godast kylskåpskall! Låt gärna stå över natten, eller iallafall några timmar i kylen. Servera med en klick vispad grädde.
Mums :)
SvaraRaderaåh de här ser ut som en dessert i min smak,älskar choklad och kladdig brownie,yummi
SvaraRaderaSer gott ut, har kalas i helgen och då måste vi nog testa det här!
SvaraRaderaVarför bloggar du så sällan nu för tiden? Saknar framförallt dina smaskiga bakrecept.:)
SvaraRadera/ Åsa