Svartvinbärsbröd
5 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 dl linfrö
1/2 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
5 dl filmjölk
1 dl svart vinbärssylt
1/2 dl ljus sirap
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i filmjölk, sylt och sirap - rör om. Smörj en brödform, häll i "degen" (som är lös).
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 45 minuter.
Jag anlitade billig bärplockarhjälp i form av svärmor och hennes syster :-) |
Tack för hjälpen hörrni (några veckor för sent)! Både med bärplockning och gardinsstrykning/sömnad. ;-) |
Det blev ett par liter blev från vår 3-åriga vinbärsbuske |
bra då man kan ta till hjälp med att plocka bär..för det är ganska så drygt att få ihop en kopp...Limporna ser så smaskiga ut..måste nog ta o prova på nån dag!
SvaraRaderaSpännande att ha svarta vinbär i bröd!
SvaraRaderaProvade detta med vad jag hade hemma då: Dinkelmjöl siktat istället av vetemjlöl, sesamefrön istället av solrosfrön och dröttningssylt-Godaste bröd! Ska göra om det idag som en gavå till en vän. Tack Camilla
SvaraRadera