Det här receptet kommer från boken "Sommarfester ur Allt om Mat" som finns till försäljning nu. Riktigt god, både fräsch och lite krämig på samma gång. Jag fick inte tag på ärtskott den här gången utan tog några blad ruccola istället. Färskpotatissalladen kommer att tillagas fler gånger - om det bara kan tänkas bli sommar och grillväder nån gång ;-) Grillad lax står högt på prioriteringslistan, men även en god köttbit passar säkerligen bra till detta!
Krämig färskpotatissallad med ärtskott
4 port
800 g små färskpotatisar
1/2 ask Ärtskott
Dressing
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1,5 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 vitlöksklyfta
1 msk shalottenlök, finhackad
1/2 msk anjovisfilé, finhackad (ca 2-3 st filéer)
1 msk persilja, hackad
1 msk gräslök, hackad
1/2 tsk salt
ca 1/2 krm svartpeppar från kvarn
1 msk crème fraiche
Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Dela stora potatisar mitt itu.
Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 2 minuter. Spola ägget i kallt vatten och gröp sedan ur det med en sked i en skål. Tillsätt övriga ingredienser, utom crème fraiche, och mixa med en stavmixer.
Häll 3/4 av dressingen över potatisen. Låt stå kallt ca 30 minuter.
Rör ihop resten av dressingen med crème fraiche och vänd ner i potatisen strax före servering. Strö över ärtskotten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar