Jag har tidigare bakat scones med smaksatt yoggi och antog att det skulle gå lika bra att baka på sylt och filmjölk. Det gjorde det! Detta är mitt favoritrrecept på scones, med havregryn som gör brödet extra saftigt. Har du inte svartvinbärssylt är det fritt fram att experimentera och använda någon annan sylt, t.ex. jordgubbssylt, hallonsylt eller drottningsylt.
Svartvinbärsscones
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1/2 dl svartvinbärssylt
1 dl filmjölk
Blanda de torra ingredienserna, skär smöret i mindre bitar och mixa ihop allt till en smulig massa. Häll i sylt och filmjölk, mixa tills det blir en kladdig deg.
Tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt (lättast med mjölade händer). Skär en krysskåra i brödet. Grädda i 250 grader, 10 minuter. Serveras varma!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar