Jordgubbspaj med mascarpone
Pajdeg
125 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl florsocker
1/2 dl farinsocker
1 msk kallt vatten
Fyllning
500 g mascarpone
500 g kesella
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 liter jordgubbar (eller mer efter tycke och smak)
Citronmeliss
Mixa ihop smör med mjöl, havregryn och socker. Häll i vatten och mixa till en deg. Tryck ut degen i en pajform och grädda sedan i 200 grader, 12-13 minuter. Låt kallna.
Rör ihop masarpone, kesella, florsocker och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet (inte för långt innan servering). Skiva jordgubbar och lägg ovanpå, dekorera med citronmeliss eller mynta.
Mascarpone - en krämig färskost
Gräddat pajskal
Bred ut den mascarponeröran i det kalla pajskalet
Toppa med massor av skivade jordgubbar och citronmeliss
Åh, vad gott!
SvaraRaderaJag älskar mascarpone och jordgubbar tillsammans måste vara en livsfarlig kombination,hehehe
SvaraRaderayummi
Hej! Vilken härlig paj det ser ut att vara! :) Fin blogg med många härliga recept! Titta gärna in på min bakblogg och skicka en kommentar vettja!
SvaraRaderabakamedulla.blogspot.com
Håller på och testar detta recept nu! Hur mycket havregryn ska det vara i pajskalet?? :-)
SvaraRadera