Jag frågade en kollega om hon hade något förslag på vad jag kunde hitta på med morötter och vitkål. Minna tipsade om ett recept från ICA, indisk köttfärssås, som har blivit hennes favoritköttfärssås. Det var väldigt annorlunda smak med kryddning av både kanel och curry, men jag tyckte om den! Dessutom är det roligt med variation i vardagsmaten så testa den gärna - den har fått bra betyg på ICAs hemsida. :-)
Indisk köttfärssås
600 g blandfärs
2 morötter
200 g vitkål
1 stor gul lök
1 chili
1 msk köttbuljongpulver (eller 1 tärning)
3 tsk curry
1 tsk kanel
2 tsk torkade limeblad
400 g kokosmjölk
2 dl vatten
Salt, svartpeppar
Skala och skär morötterna i små tärningar. Hacka vitkålen. Finhacka löken och dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs grönsakerna tillsammans med köttbuljongpulver (eller smulad tärning), kanel, curry och limeblad i olja i en stekpanna. Lägg över grönsakerna i en stekgryta.
Fräs köttfärsen i olja i stekpannan, krydda med salt och svartpeppar. Lägg över färsen i grytan med grönsaker. Häll på kokosmjölk och vatten. Småkoka under lock i 20 minuter, smaka av med salt och svartpeppar.
600 g blandfärs
2 morötter
200 g vitkål
1 stor gul lök
1 chili
1 msk köttbuljongpulver (eller 1 tärning)
3 tsk curry
1 tsk kanel
2 tsk torkade limeblad
400 g kokosmjölk
2 dl vatten
Salt, svartpeppar
Skala och skär morötterna i små tärningar. Hacka vitkålen. Finhacka löken och dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs grönsakerna tillsammans med köttbuljongpulver (eller smulad tärning), kanel, curry och limeblad i olja i en stekpanna. Lägg över grönsakerna i en stekgryta.
Fräs köttfärsen i olja i stekpannan, krydda med salt och svartpeppar. Lägg över färsen i grytan med grönsaker. Häll på kokosmjölk och vatten. Småkoka under lock i 20 minuter, smaka av med salt och svartpeppar.
Låter som en himla god köttfärssås
SvaraRadera