onsdag 20 juli 2011

Svarta vinbärrutor med mandel

Det här känns som ett bra grundrecept på bärlångpannekakor. Just denna, med svarta vinbär, blev något för syrlig i smaken för min del så minska lite på mängden bär. Personligen tror jag att blåbär gör sig riktigt bra i den här kakan... eller solmogna hallon!


Svarta vinbärsrutor med mandel
4 ägg
4 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

3-4 dl svarta vinbär
150 g kallt smör
1 dl mandel

Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner vetemjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna (30x40 cm).

Fördela vinbären över smeten och hyvla över det kylskåpskalla smöret. Hacka mandeln och strö den över kakan.

Grädda i 175 grader, ca 30-35 minuter. Låt kallna och skär sedan upp i rutor.

5 kommentarer:

  1. mmmm.. så gott med svarta vinbär :)

    Själv trånar jag och längtar efter mammas blåbärsrutor som hon alltid gjort sen jag var liten. Tror jag får ringa å be om receptet någon dag :)

    SvaraRadera
  2. Låter gott, kan tänka mig att det blir riktigt gott med blåbär i

    SvaraRadera
  3. Mycket god, något ljummen med vaniljglass

    SvaraRadera