Morfars svartvinbärssylt
1 liter vatten
2 kg socker
Rensa bären och lägg dom i en stor gryta (minst 5 liter, gärna större). Häll på vatten och socker, koka upp och låt det koka i 15 minuter. Ta bort skummet som bildats och häll sedan upp sylten i varma väl rengjorda burkar. Låt svalna i rumstemperatur, frys sylten in eller förvara den i kylskåp upp till ett par veckor.
Koka upp bär, vatten och socker
Ta bort skummet som bildas
När sylten kokat 15 minuter - häll upp den i väl rengjorda burkar
Svartvinbärssylt!
Gott! Och roligt att göra på hemmaodlade bär!
SvaraRaderaHemlagat är så gott!!
SvaraRaderaKram BLOGGFISKEN-för dig med passion för fisk :)
Svartvinbärssylt har jag aldrig ätit, men det låter gott
SvaraRaderaGott med hemmagjord sylt =) Har en sommartävling på min matblogg, vore jätteskoj om du ville vara med och tävla =)
SvaraRaderamums mums.. detta i en tårta.. slurp
SvaraRaderahej
vi vill bara tipsa om att jag har 3 st bakrelaterade tävlingar nu och kanske vill du delta.
kommer komma nya varje vecka som e i samma tema
http://tartpalatset.blogg.se/2011/july/vinn-2skalar-2skedar.html
http://tartpalatset.blogg.se/2011/july/vinn-bestickset-med-atpinnar.html
http://tartpalatset.blogg.se/2011/july/vinn-maltidsmatt-har.html
Provade denna, men fick lägga i massvis med andra bär för att "rädda" den. Ej att rekommendera om man vill ha en grötig sylt med massvis med bär per mumsbit... Å andra sidan vet jag nu att svartvinbär och jordgubbar är en klockren kombination.
SvaraRaderaChristine.
Exakt det receptet har vi i vår familj. Min mamma gjorde alltid mycket svartvinbärssylt och jag inkasserade flera burkar, som sagt, hur god som helst att blanda ut i filen. Nu har jag gjort den sylten i två år och kommer så att fortsätta, inte kan man vara utan den. Och det är verkligen jättemycket socker i den, men jag bortser från det.....//Therese
SvaraRadera