söndag 3 juli 2011

Havrebullar

Dagens söndagsfrukost blev nybakade havrebullar. Det här receptet ger 16 stora, saftiga bullar.


Havrebullar
16 st

50 g jäst
5 dl vatten
3 msk olivolja
1 msk sirap
1,5 tsk salt
3 dl havregryn
10 dl vetemjöl special

Lös upp jästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt olivolja, sirap, salt, havregryn och det mesta av mjölet. Knåda degen tills den blir smidig. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

Arbeta ihop den jästa degen och dela den sedan i 16 delar. Rulla bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Jäs i 30 minuter under bakduk.

Grädda i 225 grader ca 12 minuter. (Pensla ev. med vatten och strö över havregryn före gräddning)

1 kommentar: