Grillad lax med quinoasallad och pepparrotssås
4 port
Quinoasallad
2 dl quinoa
1/2 dl olivolja
1 tsk sambal oelek
200 g salladskål
1 rödlök
150 g fetaost
1 burk marinerade kronärtskockshjärtan
Pepparotssås
2 dl crème fraiche, 34%
3-4 tsk pepparot (på tub)
Salt
Tillaga quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna. Blanda olivolja med sambal oelek och rör ner det i quinoan.
Finstrimla salladskål, dela och skär rödlöken i tunna halvmåneskivor, tärna fetaosten och ta upp alla kronärtskockshjärtan ur burken. Blanda i en stor skål tillsammans med quinoan.
Rör ihop crème fraiche med riven pepparrot, smaka av med lite salt. Ställ kallt fram till servering.
Krydda laxen med flingsalt och lite svartpeppar. Grilla några minuter på varje sida tills den är genomstekt. Servera den varma laxen med den rumstempererade salladen och den kalla såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar