Mjuk chokladkaka
4 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl socker
125 g smör
4 ägg
2 dl gräddfil
Blanda alla torra ingredienser i en matberedare/mixer. Tärna ner smöret och mixa tills det har finfördelat sig. Vispa upp äggen lätt och blanda med gräddfilen, häll ner i mixern och kör tills det är en slät smet.
Smörj och bröa en form på 22 cm. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 60minuter. Känn efter med en provsticka när kakan är klar! (jag körde 55 minuter men med en större form eller längre gräddningstid så slipper ni baka en kraterkaka..)
4 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl socker
125 g smör
4 ägg
2 dl gräddfil
Blanda alla torra ingredienser i en matberedare/mixer. Tärna ner smöret och mixa tills det har finfördelat sig. Vispa upp äggen lätt och blanda med gräddfilen, häll ner i mixern och kör tills det är en slät smet.
Smörj och bröa en form på 22 cm. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 60minuter. Känn efter med en provsticka när kakan är klar! (jag körde 55 minuter men med en större form eller längre gräddningstid så slipper ni baka en kraterkaka..)
Som synes skulle det blivit en hel rund och fin chokladkaka...
Det bidde en kraterkaka! Stoort hål i mitten som inte alls var planerat. Nu löste det sig ju rätt bra ändå men grädda gärna kakan tills en är färdig så slipper ni få en sån här stackare!
Den ser väldigt god ut och jag gillar den så där kladdig :)
SvaraRaderaÅh ser gott ut! ska testas i helgen! Ha en go helg!
SvaraRaderaMycket got:-) saftig, hade den i ugnen 50 minuter
SvaraRadera