Jag fick några burkar med frysta röda vinbär av svärmor för ett tag sedan som jag behövde hitta på något med. Eftersom jag aldrig har bakat på röda vinbär fick jag ta internet till hjälp för att hitta något lockande, detta recept hittade jag på matklubben där det hade fått bra betyg. Det är en långpannekaka (gjord i en liten långpanna) som består av en mördegsliknande botten toppad med sockrade vinbär och ett kanelhavretäcke. Trodde först att det skulle bli en torr kaka, men det blev det faktiskt inte.
Röda vinbärsrutor med kaneltäcke
20 st
Botten
4,5 dl mjöl
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
150 g smör
1 ägg
Fyllning
3 dl röda vinbär
1,5 dl socker
Kaneltäcke
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
50 g smält smör
Mixa ihop smör, mjöl, socker och bakpulver. Knäck i ett ägg, blanda väl och tryck ut degen i en bakpappersklädd liten långpanna, 20x30 cm.
Rör ihop vinbär och socker och fördela bären över botten.
Blanda havregryn, socker, vaniljsocker och kanel. Rör ner det smälta smöret och smula allt över bären.
Grädda ca 20 minuter i 200 °C. Låt kakan svalna och skär i rutor.
Vinbär och socker på bottnen innan kanelhavretäcket smulas över
Färdiggräddad
Tyckte dessa va sååå goda :) Stoffe blev riktigt förtjust i dom åxå så tummarna upp från oss :)
SvaraRaderaLåter jättegott! Om du har fler vinbär över kan tipsa om denna långpannekakan, med maräng. Den är supergod! :-) http://fridaskok.wordpress.com/2009/07/29/vinbarskaka-med-marang/
SvaraRaderaMin sambo ääääälskar dessa:-) Vår son fyller 13 år om 2 dagar, så nu bakas det vinbärsrutor!
SvaraRadera