Knäckig rabarberpaj
400 g rabarber
1½ msk potatismjöl
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör, smält
1½ dl ljus sirap
Skär rabarbern i bitar och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjölet och blanda runt det med rabarberbitarna.
Blanda socker, vetemjöl och bakpulver. Rör i smält smör till en smulig deg. Fördela över rabarbern och ringla över sirapen.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Lyckliga dig med egna rabarberplantor! Rabarberpaj kan verkligen vara otroligt gott!
SvaraRaderaMums med rabarberpaj!
SvaraRaderaNär jag gör paj brukar jag göra en vanlig smuldeg enligt vår kokbok, men dom sista gångerna har jag tröttnat lite på det och lagt till en ingrediens. När degen är på plats över bären, äpplena eller vad man nu har strör jag över lite socker och sedan ringlar jag över sirap. Det blir segt och gott :)