tisdag 10 augusti 2010

Falukorv med senaps- och dragonsås

Det bidde ingen korvstroganoff, det bidde en senaps- och dragonsås istället! Jag hade tänkt slänga ihop en korvstroganoff till middag idag men hade ingen gul lök hemma. Däremot fanns en purjolök och efter att den hackats och stekts med korven var jag inte sugen på korvstroganoff längre. Tyckte istället att senap borde göra sig bra till korv och ris och senap passar ju även med dragon, alltså fick det bli kryddan. Öste på med salt och svartpeppar och rörde till sist ner lite västerbottenost som jag hittade i kylen. Absolut ingen sensation men en helt okej falukorvsrätt att ta till de dagar man köpt en billig falukorv och är trött både på makaroner & korv och korvstroganoff ;)


Falukorv med senaps- och dragonsås
600 g falukorv
1/2 purjolök
5 dl matlagningsgrädde (ev nån dl mjölk också)
2 msk dijonsenap
2 msk "vanlig" senap (Ex. Slotts)
3 tsk dragon
1/2 dl västerbottensost
Salt, Svartpeppar

Skär korven i stavar. Bryn i lite smör tillsammans med den hackade purjolöken. Häll på grädde, dijonsenap, vanlig senap och dragon. Koka ihop i 5-10 minuter, späd med lite mjölk om det ser tjockt ut. Smaka av med salt och svartpeppar (tänk Slösa, inte Spara...). Rör ner riven västerbottenost strax före servering (ska inte koka efter detta)

Serveras med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar