Chokladmuffins med röda vinbär
6 st (amerikansk stl)
Muffinssmet
4 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 krm salt
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g mörk choklad, hackad
2 ägg
1 3/4 dl strösocker
75 g smör, smält och avsvalnat
1 dl mjölk
Fyllning
2½ dl röda vinbär
Topping
3/4 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
Röda vinbär
Blanda vetemjöl, kakao, salt, bakpulver, vaniljsocker och choklad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.Tillsätt mjölblandningen omväxlande med smält smör och mjölk. Fördela smeten i sex stora muffinsformar (som står i en muffinsplåt). Tryck ner frysta vinbär i mitten.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 25 minuter (tills stickan är torr). Låt svalna.
Blanda florsocker och philadelphiaost. Bred glasyren på toppen av muffinsen. Toppa med några röda vinbär på kvist.
6 st (amerikansk stl)
Muffinssmet
4 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 krm salt
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g mörk choklad, hackad
2 ägg
1 3/4 dl strösocker
75 g smör, smält och avsvalnat
1 dl mjölk
Fyllning
2½ dl röda vinbär
Topping
3/4 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
Röda vinbär
Blanda vetemjöl, kakao, salt, bakpulver, vaniljsocker och choklad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.Tillsätt mjölblandningen omväxlande med smält smör och mjölk. Fördela smeten i sex stora muffinsformar (som står i en muffinsplåt). Tryck ner frysta vinbär i mitten.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 25 minuter (tills stickan är torr). Låt svalna.
Blanda florsocker och philadelphiaost. Bred glasyren på toppen av muffinsen. Toppa med några röda vinbär på kvist.
Chokladmuffins med röda vinbär - inte så tokigt som det låter men till nästa gång kommer jag inte använda så mycket vinbär som det står i receptet...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar