Söndagsmiddagen i form av fiskgratäng smakade gott idag efter snöskottningen! Om man vill ha riktigt mjuk purjolök är det bättre att steka den först innan den läggs i ugnsformen.
Sen är inte jag riktigt överens med tiden i ugn när det gäller fiskgratänger... Av gammal vana har jag kört på 225 grader i 30 min, idag tog jag ut den efter 25 min och tyckte den var överstekt redan då. Ska testa att sänka till 200 eller 175 grader nästa gång för att se om det blir bättre... :)
Torskgratäng med chilisås och dill
3 port
400 g torsk
1 liten purjolök
4 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1/2 dl dill (fryst)
Salt, svartpeppar
Finstrimla purjolöken och lägg den i en smord ugnsform. Tina torskblocket och dela det i sex bitar. Salta och peppra varje fiskbit och lägg det ovanpå purjon. Rör ihop grädde, chilisås och dill, krydda med salt och peppar och häll sedan såsen över fisken.
Gratinera i 200 grader, 25 minuter.
Servera till potatismos!
Sen är inte jag riktigt överens med tiden i ugn när det gäller fiskgratänger... Av gammal vana har jag kört på 225 grader i 30 min, idag tog jag ut den efter 25 min och tyckte den var överstekt redan då. Ska testa att sänka till 200 eller 175 grader nästa gång för att se om det blir bättre... :)
Torskgratäng med chilisås och dill
3 port
400 g torsk
1 liten purjolök
4 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1/2 dl dill (fryst)
Salt, svartpeppar
Finstrimla purjolöken och lägg den i en smord ugnsform. Tina torskblocket och dela det i sex bitar. Salta och peppra varje fiskbit och lägg det ovanpå purjon. Rör ihop grädde, chilisås och dill, krydda med salt och peppar och häll sedan såsen över fisken.
Gratinera i 200 grader, 25 minuter.
Servera till potatismos!
det måste var goda jag gilar mycket fisk eiei och kan man servera med kokpotatis? det passa eller inte ihop
SvaraRaderaMmm vad gott! Är riktigt sugen på fiskgratäng nu faktiskt!
SvaraRaderaSå himla gott, fisk äter jag alldeles för sällan men det är mest för att jag inbillar mig att det är så krångligt att göra :)
SvaraRaderaDet blev supergott, hade inne fisken i 175 och det blev bra som tusan.
SvaraRaderaDet där ser riktigt gott ut. Härlig blogg, har precis hittat hit!
SvaraRaderadet ser supermumsigt ut! ska nog överraska mamma och pappa ikväll :)
SvaraRaderaRiktigt gott! =)
SvaraRaderaÅH detta ska jag göra till min sambo ikväll, låter jätte gott!
SvaraRaderaDetta måste jag prova någongång, är galet sugen på fisk!!
SvaraRaderaUppdaterar sen april.
SvaraRadera- Den e supergod!! Görs ofta och är den tosk-rätten som jag gillar bäst!! Väldigt enkel dessutom! Tack för ett bra recept ännu en gång!
jag hade lite fetaost i innan jag satte in den i ugnen. blev väldigt gott!
SvaraRaderaDet var gott, jag la till en fiskbuljongstärning och lite Maizena. :)
SvaraRadera