söndag 21 februari 2010

Torskgratäng med chilisås och dill

Söndagsmiddagen i form av fiskgratäng smakade gott idag efter snöskottningen! Om man vill ha riktigt mjuk purjolök är det bättre att steka den först innan den läggs i ugnsformen.

Sen är inte jag riktigt överens med tiden i ugn när det gäller fiskgratänger... Av gammal vana har jag kört på 225 grader i 30 min, idag tog jag ut den efter 25 min och tyckte den var överstekt redan då. Ska testa att sänka till 200 eller 175 grader nästa gång för att se om det blir bättre... :)



Torskgratäng med chilisås och dill

3 port

400 g torsk
1 liten purjolök
4 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1/2 dl dill (fryst)
Salt, svartpeppar

Finstrimla purjolöken och lägg den i en smord ugnsform. Tina torskblocket och dela det i sex bitar. Salta och peppra varje fiskbit och lägg det ovanpå purjon. Rör ihop grädde, chilisås och dill, krydda med salt och peppar och häll sedan såsen över fisken.

Gratinera i 200 grader, 25 minuter.

Servera till potatismos!

12 kommentarer:

  1. det måste var goda jag gilar mycket fisk eiei och kan man servera med kokpotatis? det passa eller inte ihop

    SvaraRadera
  2. Mmm vad gott! Är riktigt sugen på fiskgratäng nu faktiskt!

    SvaraRadera
  3. Så himla gott, fisk äter jag alldeles för sällan men det är mest för att jag inbillar mig att det är så krångligt att göra :)

    SvaraRadera
  4. Det blev supergott, hade inne fisken i 175 och det blev bra som tusan.

    SvaraRadera
  5. Det där ser riktigt gott ut. Härlig blogg, har precis hittat hit!

    SvaraRadera
  6. det ser supermumsigt ut! ska nog överraska mamma och pappa ikväll :)

    SvaraRadera
  7. ÅH detta ska jag göra till min sambo ikväll, låter jätte gott!

    SvaraRadera
  8. Detta måste jag prova någongång, är galet sugen på fisk!!

    SvaraRadera
  9. Uppdaterar sen april.
    - Den e supergod!! Görs ofta och är den tosk-rätten som jag gillar bäst!! Väldigt enkel dessutom! Tack för ett bra recept ännu en gång!

    SvaraRadera
  10. jag hade lite fetaost i innan jag satte in den i ugnen. blev väldigt gott!

    SvaraRadera
  11. Det var gott, jag la till en fiskbuljongstärning och lite Maizena. :)

    SvaraRadera