En enkel rör-ihop-kaka som är riktigt söt och god med en tydlig smak av saffran. Jag gillar den som den är men den passar även bra tillsammans med lite glass eller grädde. Smakar lika gott ljummen som kall!
Saffranskladdkaka
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
3 ägg
75 g mandelmassa
1/2 g saffran (+ 1 sockerbit)
150 g smör
Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ner äggen i de torra ingredienserna. Riv mandelmassan och rör ner den i smeten. Smält smöret. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel och häll i saffranet i smöret (har du ingen mortel häller du i saffranet direkt i smöret). Rör till sist ner saffranssmöret i smeten.
Smöra och bröa en form (gärna med mannagryn). Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 25 minuter.
Pudra över florsocker och servera den kall eller ljummen tillsammans med glass eller vispad grädde.
Men vilken underbar blogg!! Hit kommer jag att återvända och prova på något av dina recept... :)
SvaraRaderaÅh den ser verkligen jättegod ut. Den ska jag testa!
SvaraRaderatack för bra recept. passade på att göra två stycken samma kväll, när man hade mandelmassa kvar. jobbet fick smaka och det var uppskattat där också.
SvaraRaderahar lagt in din sida på mina favoriter.
Vilken underbar kaka. Den blir favorit julen 2011!
SvaraRadera