Tryfflar gjorda på mörk choklad, finhackade polkagrisar och lite pepparmyntolja.
Polkagristryffel
200 g mörk choklad
1 dl grädde
1 tsk honung
25 g smör
1 dl polkagrisar
2 krm pepparmyntolja
Någar krossade polkagrisar till dekoration
Hacka den mörka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen och rör om tills det blir en slät kräm. Rör ner smöret. Krossa polkagrisarna i en mortel eller lägg dem i en plastpåse och slå lätt med en kastrull på påsen. Det ska bli ganska små bitar men inte pulveriseras. Rör ner polkagriskrosset i tryffelsmeten och smaksätt sedan med pepparmyntolja.
Skeda upp smeten i små aluminumformar och garnera med några krossade polkagrissmulor.
Förvaras i kyl.
Polkagristryffel
200 g mörk choklad
1 dl grädde
1 tsk honung
25 g smör
1 dl polkagrisar
2 krm pepparmyntolja
Någar krossade polkagrisar till dekoration
Hacka den mörka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen och rör om tills det blir en slät kräm. Rör ner smöret. Krossa polkagrisarna i en mortel eller lägg dem i en plastpåse och slå lätt med en kastrull på påsen. Det ska bli ganska små bitar men inte pulveriseras. Rör ner polkagriskrosset i tryffelsmeten och smaksätt sedan med pepparmyntolja.
Skeda upp smeten i små aluminumformar och garnera med några krossade polkagrissmulor.
Förvaras i kyl.
vilken fin blogg du har. kramisar
SvaraRaderaoh, det här ska jag testa ikväll!
SvaraRaderaRiktigt snygga aluminiumformar också, man äter ju även med ögat ;)
SvaraRaderaFormarna kommer från Lagerhaus! :)
SvaraRaderaPolkagrisarna tog tydligen slut på Maxi när du var med i tidningen! =)
SvaraRadera