Ett recept på pepparkaksbiskvier från Dansukker. Jag gör vanligtvis smörkrämsfyllning till biskvier men den här är baserad på mörk choklad. Bilderna är tagna förra året.. tanken var att jag skulle göra en ny omgång av dessa innan jul och smaksätta en traditionell smörkräm med pepparkakskryddor. Det hanns inte med! Men här är originalreceptet för er som har lite mer tid över :)
Pepparkaksbiskvier
300 g riven mandelmassa
1 äggvita
1/2 tsk kanel
Fyllning
150 g mörk choklad
1/2 dl mörkt muscovadoråsocker
1,5 tsk pepparkakskryddor
50 g smör
Garnering
Cirka 100 g mörk choklad
Blanda den rivna mandelmassan och kanel i en skål. Vispa i äggvita tills det blir en fast smet. Klicka ut smeten i teskedsstora högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 150° i cirka 15-20 minuter.
Smält chokladen. Rör ner socker och pepparkakskryddan. Tillsätt smöret. Låt fyllningen svalna lite och vispa sedan kraftigt med elvisp.
Bred fyllningen på de kalla bottnarna. Ställ kakorna i frysen i 15 minuter.
Smält chokladen till toppingen. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen.
Pepparkaksbiskvier
300 g riven mandelmassa
1 äggvita
1/2 tsk kanel
Fyllning
150 g mörk choklad
1/2 dl mörkt muscovadoråsocker
1,5 tsk pepparkakskryddor
50 g smör
Garnering
Cirka 100 g mörk choklad
Blanda den rivna mandelmassan och kanel i en skål. Vispa i äggvita tills det blir en fast smet. Klicka ut smeten i teskedsstora högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 150° i cirka 15-20 minuter.
Smält chokladen. Rör ner socker och pepparkakskryddan. Tillsätt smöret. Låt fyllningen svalna lite och vispa sedan kraftigt med elvisp.
Bred fyllningen på de kalla bottnarna. Ställ kakorna i frysen i 15 minuter.
Smält chokladen till toppingen. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar