måndag 14 december 2009

Chokladfudge med nötter och nougat

En variant på den krämiga Rocky Roadfudgen jag tidigare lagt upp, fast här med cashewnötter, macademianötter och nougattärningar.


Chokladfudge med nötter och nougat
25 st

200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk
25 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 dl cashewnötter, salta
1,5 dl macademianötter , salta
100 g nougat

Bryt chokladen i mindre bitar, smält den tillsammans med kondenserad mjölk och smör i en stor skål i micron eller över ett vattenbad. Rör ner vaniljsocker, cashewnötter och macademianötter. Skär nougaten i ca 1,5 cm stora kuber och vänd snabbt ner dessa i smeten - rör inte för mycket för då smälter nougaten.

Häll smeten i en aluminiumfolieklädd mindre form, ca 20x25 cm. Låt stelna i kyl och skär sedan upp i rutor.

3 kommentarer:

  1. Oh my gosh, detta lät myycket godare än sedvanlig rocky road tycker jag! Egen kreation?

    SvaraRadera
  2. Hej! Ja jag utgick från grundreceptet, men rörde ner andra sorters nötter och lite nougat.

    SvaraRadera
  3. Blev en härlig variant av "Rockyn". Jag gillar mjukheten som blir av den kondenserade mjölken. Himmelskt goda och busenkla att göra.
    Tack för att du delar med dig av allt gott du gör!!
    mvh Eva

    SvaraRadera