måndag 14 december 2009

Pepparkakstryffel

En len mjölkchokladtryffel smaksatt med pepparkakskryddor. Jag gjorde det enkelt för mig och valde att använda den färdiga blandningen som finns att köpa på kryddhyllan.


Pepparkakstryffel
20 st

Tryffel
200 g mjölkchoklad
1 dl grädde
1 tsk honung
25 g smör
2 tsk pepparkakskrydda

Dopping
200 g mjölkchoklad
ev. vit choklad till garnering

Koka upp grädde, honung och pepparkakskrydda. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Häll grädden över chokladen och rör om tills den har smält och det blir en slät kräm. Rör ner smöret och ställ sedan kallt att stelna i kylen (gärna över natten).

Ta med en tesked upp lite tryffelmassa och rulla den till en kula. Ställ in tallriken med tryffelkulor i frysen en halvtimme. Smält mjölkchoklad, doppa kulorna och ställ sedan in tryfflarna att stelna i kylen. Garnera ev. med lite vit choklad efter att mjölkchokladen har stelnat.

Förvara i kyl.

3 kommentarer:

  1. vilka goda recept du har! Och tryffel med pepparkaka låter riktigt spännande och gott, man kanske borde testa nån gång? (:

    SvaraRadera
  2. Lät ju inte lite gott det där! :D

    SvaraRadera
  3. Terese Uddh Söderberg12 december 2011 kl. 15:19

    Jag testade att doppa dem i mörk choklad och sedan rulla dem i kross av pepparkaka och kakao som du gör med dina Glögg- och pepparkaksbollar. Det blev kanon!

    SvaraRadera