En len mjölkchokladtryffel smaksatt med pepparkakskryddor. Jag gjorde det enkelt för mig och valde att använda den färdiga blandningen som finns att köpa på kryddhyllan.
Pepparkakstryffel
20 st
Tryffel
200 g mjölkchoklad
1 dl grädde
1 tsk honung
25 g smör
2 tsk pepparkakskrydda
Dopping
200 g mjölkchoklad
ev. vit choklad till garnering
Koka upp grädde, honung och pepparkakskrydda. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Häll grädden över chokladen och rör om tills den har smält och det blir en slät kräm. Rör ner smöret och ställ sedan kallt att stelna i kylen (gärna över natten).
Ta med en tesked upp lite tryffelmassa och rulla den till en kula. Ställ in tallriken med tryffelkulor i frysen en halvtimme. Smält mjölkchoklad, doppa kulorna och ställ sedan in tryfflarna att stelna i kylen. Garnera ev. med lite vit choklad efter att mjölkchokladen har stelnat.
Förvara i kyl.
Pepparkakstryffel
20 st
Tryffel
200 g mjölkchoklad
1 dl grädde
1 tsk honung
25 g smör
2 tsk pepparkakskrydda
Dopping
200 g mjölkchoklad
ev. vit choklad till garnering
Koka upp grädde, honung och pepparkakskrydda. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Häll grädden över chokladen och rör om tills den har smält och det blir en slät kräm. Rör ner smöret och ställ sedan kallt att stelna i kylen (gärna över natten).
Ta med en tesked upp lite tryffelmassa och rulla den till en kula. Ställ in tallriken med tryffelkulor i frysen en halvtimme. Smält mjölkchoklad, doppa kulorna och ställ sedan in tryfflarna att stelna i kylen. Garnera ev. med lite vit choklad efter att mjölkchokladen har stelnat.
Förvara i kyl.
vilka goda recept du har! Och tryffel med pepparkaka låter riktigt spännande och gott, man kanske borde testa nån gång? (:
SvaraRaderaLät ju inte lite gott det där! :D
SvaraRaderaJag testade att doppa dem i mörk choklad och sedan rulla dem i kross av pepparkaka och kakao som du gör med dina Glögg- och pepparkaksbollar. Det blev kanon!
SvaraRadera