Hemmagjorda vårrullar är faktiskt riktigt gott! Det tar lite tid att göra men det är väl värt det när man sitter vid matbordet. :)
Vårrullar
15-18 st
400 g blandfärs
1 vitlöksklyfta
500 g vitkål
1 morot (ca 100 g)
400 g böngroddar
100 g glasnudlar
1,5 msk socker
1 tsk salt
2,5 msk ostronsås
3 msk japansk soja
3 tsk sambal oelek
1 förp filodegsark
1 äggvita
Rapsolja/majsolja att fritera i
Lägg glasnudlarna i kallt vatten, ca 15 minuter. Strimla vitkål (använd osthyvel) och riv moroten fint.
Stek köttfärs och vitlök i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt vitkål, morot, böngroddar och glasnudlarna skurna i ca 1-2 cm långa bitar. Smaksätt med socker, salt, ostronsås, soja och sambal oelek. Stek tills allt har blivit mjukt. Häll upp fyllningen på en plåt och låt det svalna.
Dela filodegsarken i två delar. Lägg två matskedar fyllning på ena kortsidan av ett filodegsark. Pensla kanterna med äggvita och vik botten av arket över fyllningen. Pensla lite äggvita till på kanterna vid sidan om fyllningen, vik in båda långsidorna . Pensla resten av degen med äggvita och rulla ihop allt till en ganska tajt rulle (inte för hårt för då spricker degen).
Fritera i en fritös eller stek några vårrullar i taget i några dl matolja i en stekpanna. Vänd rullarna när de blivit gyllenbruna på ena sidan, stek andra sidan någon minut till. Lägg vårrullarna på hushållspapper för att överblivet matfett ska rinna av.
Serveras med ris och japansk soja.
Lägg ett par matskedar fyllning en bit in på arket. Pensla kanterna med äggvita. Vik in kortsidan över fyllningen
Vik in kanterna, pensla resten av filodegen med lite äggvita och rulla ihop till en vårrulle
Fritera dom i en fritös eller i en stekpanna med några dl olja
Vänd när de blivit gyllenbruna och fritera dom en minut till på andra sidan
Jag har velat prova att göra egna vårrullar länge, men inte haft något bra recept, och ditt recept här låter toppen, så tack för det! Är de lika goda som de på Thai Taste? ;-)
SvaraRadera