Jag testade en ny varitant av kolakakor genom att hacka en dubbeldajm och röra ner i degen. Det funkade! :)
Dajmsnittar
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dubbel dajm, spara lite till garnering
Mixa ihop smör, socker, vaniljsocker, sirap, mjöl och bakpulver i en matberedare (eller blanda med elvispen). Häll ut degen (som är smulig) på bakbordet och arbeta ihop den till en smidig deg. Hacka dajmen i mindre bitar och arbeta in dajmbitarna i degen, spara lite till garnering.
Dela degen i två lika stora bitar, rulla ut bitarna till längder som är nästan lika långa som plåten. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper, platta till dom lite (gör ev. diagonala mönster med en gaffel) och strö till sist över dajmkross.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 13-15 minuter. Skär kakorna i bitar medan de är varma, låt dem svalna på plåt.
Hacka dajmen och blanda den med degen men spara lite till garnering. Tryck till dajmen lätt så den fastnar i degen.
Dajmsnittar
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dubbel dajm, spara lite till garnering
Mixa ihop smör, socker, vaniljsocker, sirap, mjöl och bakpulver i en matberedare (eller blanda med elvispen). Häll ut degen (som är smulig) på bakbordet och arbeta ihop den till en smidig deg. Hacka dajmen i mindre bitar och arbeta in dajmbitarna i degen, spara lite till garnering.
Dela degen i två lika stora bitar, rulla ut bitarna till längder som är nästan lika långa som plåten. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper, platta till dom lite (gör ev. diagonala mönster med en gaffel) och strö till sist över dajmkross.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 13-15 minuter. Skär kakorna i bitar medan de är varma, låt dem svalna på plåt.
Hacka dajmen och blanda den med degen men spara lite till garnering. Tryck till dajmen lätt så den fastnar i degen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar