En lätt kladdig chokladkaka med med riktigt god mintsmak. Jag är egentligen inte speciellt glad för mint så jag blev förvånad hur fin smaken var på denna kaka, det smakar mint utan att ta överhand. Servera med lite lättvispad grädde. Receptet hittade jag på bakdags! :)
Chokladkaka med smält after eight både i kakan och glasyren
After Eightkaka
Chokladkaka
200 g saltat smör
100 g mörk choklad
100 g after eight choklad (12 plattor)
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Glasyr
50 g saltat smör
½ dl vispgrädde
100 g after eight choklad (12 plattor)
½ tsk pepparmintsolja
Garnering
18 plattor after eight choklad
florsocker
Smält smör, choklad och after eight i kastrull. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner de torra ingredienserna varvat med chokladsmöret.
Klä bottnen på en form med löstagbar kant (24cm i diameter) med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 20 minuter (kakan är ganska lös när man tar ut den). Låt kakan vara kvar i formen tills den har svalnat.
Smält smör, grädde och after eight. Smaksätt med pepparmintsolja, häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar.
Lossa kakan från formen och garnera med after eight plattor och sikta över florsocker. Servera med vispgrädde.
Smält grädde, smör, after eight och pepparmintarom till glasyren
Chokladkaka
200 g saltat smör
100 g mörk choklad
100 g after eight choklad (12 plattor)
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Glasyr
50 g saltat smör
½ dl vispgrädde
100 g after eight choklad (12 plattor)
½ tsk pepparmintsolja
Garnering
18 plattor after eight choklad
florsocker
Smält smör, choklad och after eight i kastrull. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner de torra ingredienserna varvat med chokladsmöret.
Klä bottnen på en form med löstagbar kant (24cm i diameter) med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 20 minuter (kakan är ganska lös när man tar ut den). Låt kakan vara kvar i formen tills den har svalnat.
Smält smör, grädde och after eight. Smaksätt med pepparmintsolja, häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar.
Lossa kakan från formen och garnera med after eight plattor och sikta över florsocker. Servera med vispgrädde.
Smält grädde, smör, after eight och pepparmintarom till glasyren
vilken hejare på kladdkakor du är!!! inte undr apå att du vann :) och vilken härlig matblogg, sitter här och dregglar tillbaka i arkivet.
SvaraRaderaha en skön kväll!!
/Victoria (matplatsen.org)
Det här ser verkligen smarrigt ut! Skall provas till jul!
SvaraRaderaVilken helt underbar god kaka! Det vattnas i munnen på mig:)
SvaraRaderaMmm, något för oss som älskar mintsmaken också kanske?
SvaraRaderaÅhh,ser ljuvlig ut!
SvaraRaderaÅ vad roligt att du hittade detta super recpet! Och visst var den lätt att göra också? :)
SvaraRaderaVilken snygg, ser helt utsökt ut!!
SvaraRaderaBakade den ikväll, hur god som helst.
SvaraRadera