onsdag 3 juni 2009

Grovt Lingonbröd

Recept på Lingonbröd finns sedan tidigare publicerat på bloggen. Den gången bakade jag ut brödet i en muffinsplåt men igår var jag sugen på ett riktigt bröd. Under bakets gång upptäckte jag att de rårörda lingonen nästan var slut så jag gjorde om receptet lite. Dessutom ville jag ha lite mer tuggmotstånd och tillsatte därför linfrön, solrosfrön och lite rågkross. Sista ändringen var att jag inte hade någon naturell filmjölk hemma utan blandade i filmjölk med svartvinbärssmak. (det är absolut inte nödvändigt, men principen när man bakar denna typ av bröd är "man tager vad man haver") Resultatet? Ett av de godare brödet vi ätit på länge sa sambon! :)


Grovt Lingonbröd
3,5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1,5 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/4 dl rågkross
3/4 dl ljus sirap
3/4 dl lingonsylt
3,5 dl filmjölk

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner sirap, lingonsylt och filmjölk till en lös smet.

Smöra en brödform och häll i smeten. Grädda i 175 grader ca 45 minuter eller tills stickan är torr.

2 kommentarer:

  1. Hej Camilla! Har just smakat den första skivan av ett underbart gott lingonbröd! Tack för ett bra recept, åker direkt in som "Camillas lingonbröd". Trevlig kväll/Elin

    SvaraRadera
  2. Hej Camilla! Måste bara säga att du är en underbar kvinna!

    SvaraRadera