söndag 29 mars 2009

Rårakor med avokado och kräftstjärtar

Rårakor är lite av en favorit hos oss! Det går snabbt att göra en fredag när man kommer hem efter jobbet och är sugen på något lite extra. Är man hungrig kan man ju alltid äta två stycken ;). Alternativt kan man servera dom som förrätt, men i så fall hade jag gjort rårakorna lite mindre.



Rårakor med avokado och kräftstjärtar
4 st

6 potatisar (fast sort)
1,5 dl crème fraiche (34%)
2 avokado
1/2 liten rödlök
1 dl kräftstjärtar
salt, svartpeppar

Skala potatisen och riv den på den grova sidan av rivjärnet. Stek två rårakor i taget i en stekpanna med smör. Salta rikligt och peppra försiktigt. Stek rårakorna i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg och potatisen blivit mjuk.

Finhacka rödlöken. Dela avokadon och skiva den sedan med en kniv medan den fortfarande är kvar i skalet.

Lägg en råraka på en tallrik. Gröp ur den skivade avokadon med en sked och lägg den ovanpå - platta till den lite så att skivorna säras. Klicka crème fraiche vid sidan om, lägg en hög kräftstjärtar ovanpå och strö lite rödlök ovanpå och runt om rårakan.

Servera som förrätt (om man gör rårakorna lite mindre) eller som tilltugg på kvällskvisten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar