Grov filmjölkslimpa
7 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 tsk salt
1 dl linfrö
2 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
7 dl filmjölk
1,5 dl sirap
Vänd ihop alla torra ingredienser i en stor skål. Rör ner filmjölk och sirap tills allt är blandat. (Det blir en kladdig deg).
Smöra en brödform lätt. Häll i degen och smeta ut den jämnt i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader ca 1 h 20 min. (känn efter med en sticka när det är klart). Brödet ska helst kallna innan det skärs upp.
Vänd ihop alla torra ingredienser i en stor skål. Rör ner filmjölk och sirap tills allt är blandat. (Det blir en kladdig deg).
Smöra en brödform lätt. Häll i degen och smeta ut den jämnt i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader ca 1 h 20 min. (känn efter med en sticka när det är klart). Brödet ska helst kallna innan det skärs upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar