Kuriosa: Med denna rätt vann jag (och min svärmor eftersom receptet kommer från henne från början) en årsförbrukning av mjukost (!) i en recepttävling anordnad av Milko. Själv hade jag siktat in mig på förstapriset i form av ett frukostset från Höganäs. Men visst - 108 förpackningar à 400 g mjukost var ju också en praktisk present. :S
Torskgratäng
400 g torsk
1 purjolök
1 tub räkost (225 g)
3 dl matlagningsgrädde
1/2 paket frusen dill
Skär purjolöken i strimlor och lägg allt i botten på en smörad ugnsform.
Tina torskblocket så pass att det går att skära det i 6 delar. (Det är lättast om det är halvtinat). Lägg torskbitarna på purjolöken, krydda med salt och lite vitpeppar.
Blanda ihop räkost, grädde och dill och häll sedan såsen över fisken.
Grädda i mitten av ugnen, 225 grader i 25-30 minuter. Serveras med potatismos.
1 purjolök
1 tub räkost (225 g)
3 dl matlagningsgrädde
1/2 paket frusen dill
Skär purjolöken i strimlor och lägg allt i botten på en smörad ugnsform.
Tina torskblocket så pass att det går att skära det i 6 delar. (Det är lättast om det är halvtinat). Lägg torskbitarna på purjolöken, krydda med salt och lite vitpeppar.
Blanda ihop räkost, grädde och dill och häll sedan såsen över fisken.
Grädda i mitten av ugnen, 225 grader i 25-30 minuter. Serveras med potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar