fredag 27 mars 2009

Frasvåfflor

Riktigt frasiga, kripsiga våfflor. Ett klassiskt recept med vispad grädde i smeten. Smeten blir mycket tjock och kompakt, men flyter ut fint i våffeljärnet.



Frasvåfflor

4 dl grädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 gram smält smör
2 dl kallt vatten eller mineralvatten
1/4 tsk salt

Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Rör ut mjölet i vattnet. Vispa grädden hårt och vänd ner mjöl- och vattenblandningen samt svalnat smält smör.


Grädda frasvåfflorna i 2-3 minuter. Lägg upp våfflorna på galler var för sig eller servera dom direkt.





2 kommentarer:

  1. Vad är det där gröna på bilden?

    SvaraRadera
  2. hehe ja det är sant! Det ser grönt ut men det är bara en bild på smeten som är tagen med felaktig inställd vitbalans. Det gör att den ljusgula smeten ser grön ut! :S Inte giftigt alltså! ;)

    SvaraRadera