tisdag 4 februari 2014

Knäckbananer med glass

Här är något för er som tycker om varma bananer och söta efterrätter! Knäcket i receptnamnet (ICA) antyder att kolasåsen och mandeln ska smaka som knäck. Det gör det inte. Kolasåsen får mycket smak av bananen och mandeln, som rostas, ger lite extra tuggmotstånd. Men även om knäckbananerna inte smakar knäck så är det en helt okej efterrätt!  



Knäckbananer med glass
4 port

3 bananer
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1/2 dl sirap

1/2-1 dl Mandelspån
Vaniljglass

Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Häll upp dom på ett fat och låt dom svalna.

Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt det koka upp. Dela bananerna i ca 3 cm breda bitar. Lägg bananbitarna i kastrullen, vänd runt då och då och låt det småkoka i några minuter. 

Servera de varma bananerna med en kula vaniljglass och rostade mandelspån.

1 kommentar:

  1. Jag väntar spänt på ett nytt smarrigt recept på smidig vardagsmat och en ny goe matpaj ;) Blir väldigt inspirerad av din blogg och har testat en del recept som du lagt upp, allt har blivit sååå gott :) Tack för en mycket bra och inspirerande blogg :))

    SvaraRadera