Chicken red curry (kycklingköttbullar i röd curry)
500 g kycklingfärs
1 äggula
1/2 msk röd currypasta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 portioner ris (gärna jasminris)
1 gul lök
1 röd paprika
2 morötter
1/2-1 msk röd currypasta
1 msk neutral olja
600 ml kokosmjölk
75 g sockerärter
1 tsk socker
1 tsk salt
Blanda kycklingfärs med äggula, röd curry och krydda med salt och peppar. Forma färsen till köttbullar.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär morötterna i 1/2 cm tjocka skivor. Fräs lök och currypasta i oljan ca 2 minuter i stekpannan. Blanda i paprika och morötter. Fräs ytterligare någon minut. Rör ner kokosmjölk och vatten. Låt koka ca 3 minuter. Lägg köttbullarna i såsen och koka dem klara under lock ca 10 minuter. Tillsätt sockerärterna när ca 3 minuter återstår av koktiden. Krydda med socker och salt.
Servera köttbullarna med kokt ris.
Kycklingköttbullar kokas i såsen, under lock i ca 10 minuter. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar