Amerikanska pannkakor
ca 10 st
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk strösocker
2 lätt uppvispade ägg
2 dl mjölk
60 g smör
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa upp äggen lätt i en skål, blanda i mjölken och smöret. Häll äggvispet i bunken med de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet men rör inte mer än nödvändigt eftersom pannkakorna blir sega då. Smeten blir ganska tjock. Låt stå och dra i minst 20 minuter.
Smält smör i en stekpanna och klicka ut smeten till runda jämntjocka pannkakor (ca 4 st/omgång). Stek på medelvärme i ca 1 minut på första sidan (tills det börjar komma upp bubblor på ytan), vänd och stek kort, ca 10-15 sekunder på andra sidan. (Känn med fingret på pannkakan och ta ut den så fort den börjar kännas fast.)
Servera med valfria tillbehör tex sylt, sirap, grädde, glass och/eller färska bär!
När det börjar synas små bubblor på ovansidan av pannkakorna, efter ca 1 minut, är det dags att vända på dom... |
Stek i 10-15 sekunder till efter att du har vänt pannkakorna. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar