Jag gör ofta lite mer potatismos än vad som behövs till den planerade middagen. Jag gör det för att jag vill ha en liten skål med överblivet mos till en lättlagad middag några dagar senare. Den här gången blev det dock ingen midddag utan ett bröd! Såg ett tips någonstans om detta och gick på känn.. i med mjöl och lite salt, platta ut på plåt och grädda på mycket hög värme. Resultatet blev helt okej, inget superbröd men väl värt att testa om man har mos i kylen och slut på bröd! ;-)
Potatismosbröd
4-5 dl potatismos
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grovt rågmjöl
Salt
Rör ihop potatismos med mjöl (Hur mycket mjöl? Du ska kunna rulla bollar utan att det fastnar på händerna). Smaka av med lite salt. Platta ut till tunna kakor på en bakpappersklädd plåt. Pricka med en gaffel.
Grädda på 270 grader, ca 10-12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar