lördag 27 oktober 2012

Kycklingrullad med soltorkad tomat


En lördagsmiddag jag gjorde för ett par veckor sedan. Min plan var att göra kycklingrullader med "tunnskivade kycklingfiléer" men jag råkade få tag på "tvådelade kycklingfiléer" istället. Jag gjorde rullader i alla fall och det funkade också bra! Rulladerna är fyllda med soltorkade tomater och parmesanost, såsen är smaksatt med timjan, oregano och rosmarin. Gott blev det!



Kyckling med soltorkad tomat och örtsås
4 port

1 pkt tvådelade kycklingfiléer (= 8 halvor)
10 soltorkade tomater (inlagda i olja)
Parmesanost
1 pkt bacon

Örtsås
5 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
1 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1/2 tsk rosmarin
Svartpeppar
Soja

Strimla de soltorkade tomaterna. Lägg de tvådelade kycklingfiléerna på en skärbräda, lägg på några strimlor soltorkade tomater och en bit parmesanost. Rulla ihop och vira en skiva bacon runt varje filé.

Bryn kycklingen hastigt i en stekpanna för att ge baconet lite färg. Lägg kycklingrulladerna i en ungsform. Rör ihop grädde, kycklingfond, oregano, timjan, rosmarin, svartpeppar och lite soja. Häll såsen över kycklingen.

Gratinera i 225 grader, ca 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar