Frikadeller i tomatsås
6 port
Frikadeller
800 g blandfärs
1 ägg
75 g parmesanost
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
Svartpeppar
Tomatsås
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 burkar Mutti finkrossade tomater
2 dl chilisås av ketchuptyp
3 msk tomatpuré
2 tsk oregano
2 knypor socker
Salt
Svartpeppar
Hacka lök och vitlök, fräs detta i ett par matskedar olivolja i en stekgryta. Häll i finkrossade tomater när löken börjar mjukna, tillsätt tomatpuré och chilisås. Krydda med oregano, ett par nypor socker och smaka sedan av med salt och svartpeppar. Sjud såsen på medelstark värme.
Blanda färs med ägg, riven parmesanost, riven vitlök, salt och svartpeppar. Forma små bollar och stoppa ner i tomatsåsen. Skaka grytan försiktigt så att alla får plats (rör ev med en liten slev men gör det varsamt så att inte tomatsåsen blir till köttfärssås istället!). Fortsätt sjuda under lock.
Lägg spaghettin i det kokande lättsaltade vattnet när sista frikadellen är i grytan. Koka enligt anvisning på förpackningen, spola sedan under varmt vatten och ha i en klick smör. Frikadellerna är klara när pastan står på bordet.
Strö ev. strimlad färsk basilika över tallriken före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar