Vaniljglass
Med glassmaskinen från OBH Nordica följde det med två extra skålar förutom den skålen som ingår i det ordinarie paketet. Skålarna ska läggas in i frysten minst 8 timmar innan de ska användas, jag la in två skålar för några dagar sedan och passade därför på att göra två olika smaker på glassen idag. Eftersom det var första gången jag testade glassmaskinen började jag enkelt och klassiskt med blåbärsglass och vaniljglass. (De söta glassbägarna kommer från Lagerhaus!)
Vaniljglass
2 port
2 dl vispgrädde
2 äggulor
40 g strösocker (ca 2,5 msk)
1/2 vaniljstång
Vispa grädden. Vispa äggulorna och sockret till en ljus smet. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna från halva stången, rör ner dom i äggsmeten. Vänd ner grädden.
Häll smeten i glassmaskinen (OBH Nordica). Kör 10-15 minuter, ställ ev. in skålen i frysen till glassen har stelnat helt.
Vad tjusigt att servera i riktiga glassbägare!
SvaraRadera