Idag har vi haft en riktigt varm och fin sommardag här på ostkusten! Så varm att vi passade på att inviga den nya, lilla, glassmaskinen från OBH Nordica. :-)Jag höftade till med mängden 1/2 dl blåbär som smaksättare men nästa gång ska jag testa med 1 dl bär istället. Efter 10 minuter i glassmaskinen var smeten fortfarande lite för lös för att servera direkt så jag ställde in skålen i frysen en timme innan vi provsmakade glassen. Själva glassen blev bra tycker jag -len och krämig. Det här är ett himla enkelt sätt att göra glass på, det går hyfsat snabbt och det behövs inte många ingredienser.
Blåbärsglass
2 port
2 dl vispgrädde
2 äggulor
40 g strösocker (ca 2,5 msk)
1/2 dl blåbär (jag tog frysta)
Vispa grädden. Vispa äggulorna med hälften av sockret till en ljus smet. Mixa blåbären med hälften av sockret och rör sedan ner det i äggsmeten. Vänd ner grädden.
Häll smeten i glassmaskinen (OBH Nordica). Kör 10-15 minuter, ställ ev. in skålen i frysen till glassen har stelnat helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar