måndag 9 januari 2012

Indisk curry kerala

Första receptet för året (bilder från nyår kommer snart) blir en oerhört lättlagad rätt där hela kryddningen utgörs av en påse kryddmix från Santa Marias indiska sortiment. Curry Kerala heter den och har smak av kokosnöt, citron och gul curry. Tacokrydda köper nog de flesta då och då, jag har någon favorit i thaisortimentet också men den indiska hyllan har jag faktiskt inte testat tidigare. Den här kryddmixen var helt okej, kanske aningens för mycket citron i bara.



Indisk curry kerala
4 port ris

500 g kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
1 förp kryddmix Curry Kerala (kokosnöt, citron, gul curry)
Maizenaredning

Tärna kycklingen och stek i lite smör. Strö över kryddmixen och häll i kokosmjölk. Låt det koka några minuter, red sedan eventuellt av såsen med maizenaredning om du vill ha den tjockare.

Servera med ris och en sallad.

2 kommentarer:

  1. Jag brukar köpa garam masala eller tandoori masala som är traditionella kryddor i det indiska köket med mycket spiskummin,chili och koriander som bas.Testa i din gryta, du märker skillnad.

    SvaraRadera
  2. Det lät som en lättlagad indisk rätt! Vilken snygg uppläggning, förresten...

    SvaraRadera