Laxburgare med mangosalsa
4 port
Laxburgare
500 g skinn- och benfri laxfilé
1 spansk peppar
1 tsk salt
Rivet skal av en lime
2 msk potatismjö
1/2 dl matyoghurt
1 salladslök (eller 4 cm purjolök)
Mangosalsa
1 mango (eller 1 paket fryst mango)
2 dl matyoghurt
1 salladslök
1 spansk peppar
Saften av 1 lime
Tillbehör
8 skivor bröd
Olivolja att steka brödet i
Ruccolasallad
2 tomater
Dela laxen i mindre bitar och kör den i en mixer. Finhacka salladslöken (jag använde purjolök). Kärna ur och finhacka pepparn. Blanda pepparn och löken med lax, salt, limeskal, potatismjöl och yoghurten till en färs.
Skala, kärna ur och hacka mangon (jag använde fryst, färdigtärnad). Finstrimla salladslöken. Blanda mango, yoghurt, salladslök, finhackad peppar och limesaft.
Forma färsen till fyra stora biffar. Stek laxburgarna i smör cirka 2-3 minuter på varje sida. Stek brödskivorna i olivolja tills de blir lätt rostade.
Upplägg: Lägg en brödskiva på en tallrik, lite ruccola, en laxburgare, en rejäl matsked salsa, en tomatskiva och avsluta med ett skiva bröd. Lägg gärna lite extra sallad, tomat och salsa på tallriken också.
Att göra fiskfärs krydda och steka som burgare är väldigt gott. Den där mangosalsan lät dessutom som ett helt perfekt tillbehör!
SvaraRadera