Pepparkakstiramisu
4 port
2 ägg
2 msk florsocker
1 apelsin
250 g mascarpone
1/2 dl espresso
2 msk socker
10-15 pepparkakor
1-2 msk kakao
Dela äggulor och vitor. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Rör ner rivet apelsinskal och vispa ner mascarponen.
Blanda espresson med 1/2 dl av saften från apelsinen samt sockret.
Bred ut en matsked mascarponesmet i botten på fyra portionsformar (eller motsvarande mängd i en form som är ca 10x20 cm). Dela pepparkakorna på mitten och doppa dom hastigt i vätskan, lägg bitarna ovanpå smeten. Fyll på med ett tunt lager mascaronesmet, fler pepparkakor och avsluta sedan med ett lager smet. Ställ in i kylen minst en timme före servering.
Sikta över kakao strax före servering.
Doppa pepparkakorna i en blandning av espresso, pressad apelsinsaft och socker innan de varvas med mascarponeröran. |
Pepparkakstiramisu |
Låter hut gott som helst med pepparkakstiramisu.
SvaraRaderaHihi denna hade min mamma testat och hon gav den 5 getingar av 5 möjliga hihi!
SvaraRaderaSka prova...verkar görgott! Osså måste jag hitta pepparkaksDumle...som smakar pepparkaksdeg.
SvaraRaderaPilla