Visste väl att jag kunde lita på allas vår Leila! ;-) Den här saffranskaka är riktigt saftig, har mycket saffranssmak och är helt enkelt väldigt väldigt god!!
Leilas saffranskaka
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0,5 g (1 pkt) saffran
1 msk ljus rom
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor (jag använde mannagryn istället för kokosflingor). Häll smeten i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen (jag körde den i nedre delen!) i 175 grader, 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.
Men hallå?? Massor med kokosflingor att "bröa" formen med?? :) ;) Älskar denna kakan. Har du bakat hennes kaka med konjak o dadlar? Oooo, den e oxå en fvavorit!!!
SvaraRaderaKram
//Pilla
Åå vilken fin julig kaka :) Har, precis som du, lite svårt för saffran förutom i lussekatter/saffransbullar men denna kanske man skulle testa :)
SvaraRadera